indol dex | ce inseamna indol | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna indol? - Definitie Dictionar Online pentru indol - indol dex


INDÓL, indoli, s. m. 1. (Chim.) Compus chimic obținut din indigo și gudroanele cărbunelui de pământ, de culoare albă, cristalizat și folosit în industria cosmetică, în chimie ca reactiv etc. 2. (Med.) Produs rezultat prin degradarea triptofanului din alimente sub acțiunea bacteriilor intestinale, eliminat prin materiile fecale și contribuind împreună cu scatolul la mirosul specific al acestora. – Din germ. Indol, fr.. engl. indole.

INDÓL s.m. Compus obținut prin distilarea indigoului și a gudroanelor cărbunilor de pământ, care, adăugat unor esențe de flori, le accentuează parfumul. [< fr. indole].

INDÓL (‹ fr., engl. {i}) s. m. Compus heterociclic, format dintr-un nucleu benzenic și unul pirolic, care se extrage din gudroane; folosit ca fixativ în parfumerie. Se mai numește benzopirol.

INDÓL s. m. 1. compus chimic obținut prin distilarea indigoului și a gudroanelor cărbunilor de pământ, care se folosește în industria cosmetică, în chimie, ca reactiv etc. 2. produs rezultat prin degradarea triptofanului din alimente sub acțiunea bacteriilor intestinale, care, împreună cu scatolul, dă fecalelor mirosul specific. (< germ. Indol, fr. indole)

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu