invizibil dex | ce inseamna invizibil | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna invizibil? - Definitie Dictionar Online pentru invizibil - invizibil dex


INVIZÍBIL, -Ă, invizibili, -e, adj. Care nu se vede sau nu se poate vedea; (de) nevăzut; nevizibil. ♦ (Prin exagerare sau glumeț) Extrem de mic. ◊ Ac invizibil (și substantivat, n.) = ac de păr subțire și mic. – Din fr. invisible, lat. invisibilis.

INVIZÍBIL, -Ă adj. Care nu se vede sau nu se poate vedea. [Cf. fr. invisible, lat. invisibilis].

INVIZÍBIL, -Ă I. adj. 1. care nu poate fi văzut. 2. prea mic pentru a putea fi perceput. II. s. n. pl. servicii prestate de o țară în folosul altor țări, sau prestate în străinătate în folosul țării respective. (< fr. invisible, lat. invisibilis)

invizibilă, invizibile s. f. 1. jucărie asemănătoare praștiei, confecționată dintr-un cadru de sîrmă rigidă și un fir subțire elastic, cu proiectile confecționate din ace cu gămălie sau cu bucățele de liță îndoite în formă de U. 2. (stud.) tehnică de fraudare a unui examen scris prin introducerea în sala de examen a unor coli albe, format A4, cu subiecte scrise de acasă prin zgâriere cu o mină care nu mai are pastă.

*invizíbil, -ă adj. (lat. in-visibilis). Care nu se poate vedea cu ochiĭ liberĭ: microbiĭ îs invizibilĭ. Care nu se arată publiculuĭ: un ministru invizibil. Fig. Care se poate constata, dar nu vedea: durerea e invizibilă. Adv. În mod invizibil.

INVIZÍBIL, -Ă (‹ fr., lat.) adj. Care nu se poate vedea; (de) nevăzut. ◊ (EC.) Export (import) i. = încasările și plățile dintre țări, ocazionate de prestările de servicii (transporturi, călătorii și turism, telecomunicații, asigurări, servicii bancare și financiare etc.), de transferurile de venituri provenite muncă (salarii) și din investițiile externe de capital (profituri, dividende, dobânzi) și de transferurile unilaterale curente (despăgubiri, moșteniri, donații, ajutoare publice sau private). ◊ Balanță i. = parte a balanței de tranzacții curente (contul curent) în care se înregistrează exportul și importul i..Mână i. = termen care desemnează capacitatea unei piețe, cu concurență perfectă, de a aduce beneficiile cele mai mari pentru toți participanții, chiar în condițiile în care toți comercianții ar urmări să-și maximizeze profiturile. Termenul a fost utilizat pentru prima dată de A. Smith.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu