iodoform dex | ce inseamna iodoform | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna iodoform? - Definitie Dictionar Online pentru iodoform - iodoform dex


IODOFÓRM s. n. Substanță solidă, de culoare galbenă cu miros caracteristic, neplăcut și persistent, foarte puțin solubilă în apă, întrebuințată în medicină ca antiseptic, anestezic, cicatrizant etc. – Din fr. iodoforme, germ. Iodoform.

IODOFÓRM s.n. Substanță galbenă, cristalizată, cu miros specific, folosită ca antiseptic, anestezic etc. [< fr. iodoforme].

IODOFÓRM s. n. substanță galbenă, cristalizată, cu miros specific, antiseptic, anestezic etc. (< fr. iodoforme, germ. Iodoform)

*ĭodofórm n. (ĭod și form ca în cloroform). Chim. Un corp solid compus care se obține pin [!] acțiunea ĭoduluĭ asupra alcooluluĭ în prezența carbonatuluĭ de potasiŭ saŭ tratînd acetona pin ĭodura și ipocloritu [!] de potasiŭ. Se cristalizează în table exagonale galbene ca sulfu, miroase tare și neplăcut, se topește la 119° și se volatilizează ușor. E întrebuințat ca antiseptic și se maĭ numește și metan triĭodat (CHI3). A fost preparat întîia oară de Serullas la 1824.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu