lampant dex | ce inseamna lampant | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna lampant? - Definitie Dictionar Online pentru lampant - lampant dex


LAMPÁNT adj. (În sintagma) Petrol lampant = produs lichid obținut în procesul de distilare a țițeiului și folosit drept combustibil în lămpi, la unele motoare etc.; gaz2. – Din fr. lampant.

LAMPÁNT adj.n. Petrol lampant = petrol limpede pentru ars în lămpi, produs prin distilarea fracționată a țițeiului. [< fr. lampant].

LAMPÁNT adj. petrol ~ = petrol limpede pentru ars în lămpi, produs prin distilarea fracționată a țițeiului. (< fr. lampant)

LAMPÁNT (‹ fr.) adj. Petrol ~ = fracțiune lichidă obținută în procesul de distilare cu autoaprindere a țițeiului între c. 200 și 300ºC. Se întrebuințează drept combustibil în lămpil de iluminat, în motoarele cu explozie cu raport de compresiune mic etc. Sin. gaz (4).

*lampánt, -ă adj. (fr. lampant, d. npv. lampant, part. prez. d. lampa, a străluci, a scăpăra). Care arde cu o flacără strălucitoare: petrol lampant.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu