lapsus dex | ce inseamna lapsus | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna lapsus? - Definitie Dictionar Online pentru lapsus - lapsus dex


LÁPSUS, lapsusuri, s. n. Incapacitate momentană a cuiva de a-și aduce aminte de un lucru știut. ♦ Eroare, inadvertență comisă din neatenție de o persoană care vorbește sau scrie ceva. – Din fr., lat. lapsus.

LÁPSUS s.n. Neputință momentană de a-și aminti ceva. ♦ Folosire a unui cuvânt în locul altuia din neatenție; greșeală de vorbire (lapsus linguae) sau de scriere (lapsus calami). [Pl. -suri. / < fr., lat. lapsus].

LÁPSUS s. n. incapacitate momentană de a-și aminti ceva. ◊ eroare accidentală în cursul vorbirii sau scrierii, folosirea unui cuvânt în locul altuia, datorită oboselii, emoției, neatenției etc. (< fr., lat. lapsus)

LAPSUS CALAMI (lat.) scăpare din condei – Această greșeală în text este un lapsus calami. V. și Quandoque bonus dormitat Homerus.

LAPSUS LINGUAE (lat.) neatenție în vorbire – Întrebuințarea, din neatenție, a unui termen impropriu în locul celui propriu.

LAPSUS MEMORIAE (lat.) scăpare din memorie – Neputința de a-și aminti pe loc un cuvânt, un fapt sau un nume bine știut.

*lápsus n. Cuv. lat. care înseamnă „cădere”, și fig. „eroare”. Lápsus linguae, eroare de limbă (în vorbă); lápsus cálami, eroare de condeĭ (în scris).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu