lemurian dex | ce inseamna lemurian | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna lemurian? - Definitie Dictionar Online pentru lemurian - lemurian dex


LEMURIÁN, lemurieni, s. m. (La pl.) Subordin de mamifere primate, asemănătoare la înfățișare cu maimuțele; (și la sg.) animal care face parte din acest subordin. ◊ (Adjectival) Mamifer lemurian. [Pr.: -ri-an] – Din fr. lémuriens.

LEMURIÁN, -Ă adj. (Liv.) Referitor la lemuri; de lemuri, propriu lemurilor. [Pron. -ri-an, pl. -ieni, -iene. / cf. it. lemuriano].

*lemurián m., pl. ienĭ (d. lemur). Zool. Pl. O familie de mamifere cŭadrumane al căror tip e lemuru și care formează trecerea de la insectivore la maimuțe. Adj. De lemurian. – Se zice și prosimian. V. mamifere.

LEMURIÉNI (‹ fr. {i}; {s} lat. lemures „lemuri”) S. m. pl. Subordin de mamifere primate, asemănătoare maimuțelor, de talie mică. Sunt aminale arboricole, nocturne, frugivore sau omnivore, cunoscute din Eocen prin forme care prezentau caractere de insectivore, de rozătoare și de primate (ex. lori – Lorris gracilis, vari – Lemar varius ș.a.). Astăzi trăiesc în Madagascar și în alte regiuni tropicale ale Asiei și Africii; majoritatea speciilor sunt rare și amenințate cu dispariția. Sin. prosimieni.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu