limfatic dex | ce inseamna limfatic | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna limfatic? - Definitie Dictionar Online pentru limfatic - limfatic dex


LIMFÁTIC, -Ă, limfatici, -ce, adj. 1. Care aparține limfei, privitor la limfă; (despre vase) prin care circulă limfa. ◊ Sistem limfatic = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sângelui. Ganglioni limfatici = ganglioni mici, care se găsesc mai ales în jurul articulațiilor și care constituie un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor și a slabei rezistențe la infecții. 2. (Despre oameni; și substantivat) Care suferă de limfatism. – Din fr. lymphatique.

LIMFÁTIC, -Ă adj. (Med.) Referitor la limfă, al limfei; prin care circulă limfa. ◊ Sistem limfatic = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor care servesc pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sanguin; ganglioni limfatici = ganglioni mici, situați în special în jurul articulațiilor, constituind un mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor. 3. (Despre oameni și s.) Care suferă de limfatism. [< fr. lymphatique].

LIMFÁTIC, -Ă adj. 1. referitor la limfă; prin care circulă limfa. ♦ sistem ~ = totalitatea țesuturilor, vaselor și glandelor pentru trecerea limfei din țesuturi în circuitul sangvin; ganglioni či = ganglioni mici, în jurul articulațiilor, mijloc de apărare împotriva infiltrării microbilor. 2. care suferă de limfatism. (< fr. lymphatique)

*linfátic, -ă adj. (d. linfă [!], după lat. limpháticus [care are alt înț.]). Al linfeĭ: vase linfatice. Om caracter linfatic, cu prea multă linfă, cu pelea [!] prea albă și mușchĭ prea moĭ. Subst. Un linfatic, un om linfatic. V. bleg.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu