linoleum dex | ce inseamna linoleum | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna linoleum? - Definitie Dictionar Online pentru linoleum - linoleum dex


LINOLÉUM, linoleumuri, s. n. Țesătură textilă pe care s-a aplicat un amestec de substanțe grase, plastifianți, coloranți etc. și care se întrebuințează în industrie ca izolant, în gospodărie pentru acoperit mese, dușumele etc. [Pr.: -le-um] – Din fr. linoléum.

LINOLÉUM s.n. Țesătură de iută impregnată cu un amestec preparat din răzătură de plută sau de lemn, ulei și diferiți coloranți, care se folosește în industrie ca izolant, la acoperirea pardoselelor etc. [Pron. -le-um. / < fr. linoléum, cf. lat. linum – in, oleum – ulei].

LINOLÉUM s. n. țesătură de iută impregnată cu un amestec din răzătură de plută sau de lemn, ulei și diferiți coloranți, folosit în industrie ca izolant la acoperirea pardoselelor etc. (< fr. linoléum)

*linóleum n. (lat. linum, in, și óleum, uleĭ). Un fel de mușama foarte groasă făcută dintr´o țesătură de ĭută acoperită pe o parte cu un amestec de uleĭ de in oxidat, făină de plută și rășină (colofoniŭ), ĭar pe cea-laltă cu lac. (A fost inventată de Englezu Walton la 1860). – Ob. -éum.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu