luddism dex | ce inseamna luddism | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna luddism? - Definitie Dictionar Online pentru luddism - luddism dex


LUDDÍSM s. n. Mișcare spontană de protest a muncitorilor englezi din a doua jumătate a sec. XVIII și din prima jumătate a sec. XIX, care s-a manifestat prin distrugerea mașinilor. – Din fr. luddisme.

LUDDÍSM s.n. Mișcare de masă a muncitorilor englezi din sec. XVIII-XIX care a luat forma distrugerii uneltelor. [< fr. luddisme, cf. Ned Ludd – muncitor care ar fi distrus prima mașină].

LUDDÍSM s. n. mișcare de masă a proletariatului englez din sec. XVIII-XIX împotriva capitalismului, care a luat forma distrugerii uneltelor. (< fr. luddisme)

LUDDÍSM (‹ fr. {i}; {s} n. pr. Ned Ludd, care a ]ndemnat la distrugerea ma;inilor textile, c. 1779) s. n. Mișcare spontană de protest a muncitorilor britanici din a doua jumătate a sec. 18 și începutul sec. 19, care a luat forma distrugerii mașinilor, în existența cărora aceștia vedeau cauzele șomajului, ale diminuării calității produselor și ruinîrii micilor meseriași.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu