madrepor dex | ce inseamna madrepor | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna madrepor? - Definitie Dictionar Online pentru madrepor - madrepor dex


MADREPÓRI s. m. pl. ordin de celenterate cu schelet calcaros, care trăiesc în colonii în mările tropicale, formând recife sau atoli. (< fr. madrépores)

MADREPÓRI s.m.pl. Ordin de celenterate cu schelet calcaros, care trăiesc în colonii în mările Sudului, formând recife sau atoli; (la sg.) animal din acest ordin. [< fr. madrépores, sg. madrepor].

MADREPÓR, madrepori, s. m. (La pl.) Ordin de animale celenterate cu schelet calcaros bine dezvoltat și ramificat, care trăiesc în colonii mari în mările calde (Madrepora); (și la sg.) animal care aparține acestui ordin. – Din fr. madrépore.

*madrepór m. (fr. madrepore, masc., d. it. madrépora). Zool. Gen de polipĭ agregațĭ, grămădire [!] de celule calcaroase care comunică între ele și cresc așa în cît [!] ajung să formeze băncĭ, recifĭ și insule, cum se vede pe la tropicele Oceaniiĭ, pe coasta Calvadosuluĭ (Francia) și aĭurea.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu