maillechort dex | ce inseamna maillechort | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna maillechort? - Definitie Dictionar Online pentru maillechort - maillechort dex


MAILLECHÓRT s.n. Aliaj de zinc, aramă și nichel, care imită argintul, folosit mai ales la fabricarea tacâmurilor. [Pron. maișór. / < fr. maillechort, cf. Maillot și Chorier, numele inventatorilor].

MAILLECHORT [MAI-ȘÓR] s. n. aliaj de zinc, aramă și nichel, care imită argintul, folosit la fabricarea tacâmurilor. (< fr. maillechort)

MAILLECHORT [majəʃór] (‹ fr.; {s} n. pr. Maille[t] + Chor[ier]) s. n. Denumire a unei serii de aliaje din cupru, zinc și nichel în proporții diferite, de culoare argintie și cu rezistență mare față de agenții externi; sunt folosite la fabricarea aparatelor de precizie, a instrumentelor medicale, a tacâmurilor. După compoziție, aliajul se numește alpaca, argentan etc.

*maillechórt n., pl. urĭ (fr. maillechort, pron. maĭîșor, cuv. compus arbitrar de la Maillot și Chorier, numele a doĭ lucrătorĭ Lionejĭ care aŭ imaginat acest aliaj). Aliaj de aramă, zinc și nichel, de coloarea [!] argintuluĭ și din care se fac tacîmurĭ de masă, ornamente de hamurĭ ș. a.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu