malaez dex | ce inseamna malaez | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna malaez? - Definitie Dictionar Online pentru malaez - malaez dex


malaéz (referitor la Malaysia) adj. m., s. m., pl. malaézi; adj. f., s. f. malaéză, pl. malaéze

MALAEZ, Arhipelagul ~, cel mai mare arhipelag de pe glob, alcătuit din c. 10 mii de insule, situat în V Oc. Pacific, între Asia și Australia, cuprinzând Sondele Mari, Sondele Mici, Moluce, ins. Filipine, Noua Guinee și numeroase grupuri mai mici de insule. Este extins de-a lungul Ecuatorului, de o parte și de alta a acestuia, pe c. 6.100 km lungime și c. 3.500 km lățime; c. 2,5 mil. km2. Relief predominant muntos, a cărui înălțime max. atinge 5.030 m (vf. Java) în NV ins. Noua Guinee. Vulcanism intens (c. 330 vulcani). Climă ecuatorială în partea centrală și subecuatorială în N și S. Precipitații abundente (1.000-5.000 mm/an). Păduri tropicale, sempervirescente. Cunoscut și sub numele de Insulinda.

MALAÉZ, -Ă (‹ n. pr. Malaysia) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Locuitor al Federației Malaysia. 2. Adj. Care aparține Federației Malaysia, care se referă la aceasta sau la populația sa.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu