mangustă dex | ce inseamna mangustă | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna mangustă? - Definitie Dictionar Online pentru mangustă - mangustă dex


MANGÚSTĂ, manguste, s. f. Mamifer carnivor din sudul Asiei, cu corpul alungit, suplu, cu bot ascuțit, cu labe scurte, cu coadă lungă și stufoasă și cu blană cenușie, aspră (Herpestes mungo). – Din fr. mangouste.

MANGÚSTĂ s.f. Mamifer carnivor din Africa și India, care se hrănește cu șoareci și șerpi veninoși. [< fr. mangouste, cf. sp. mangosta < mangus – cuv. indian].

MANGÚSTĂ s. f. mamifer carnivor din Africa și India, cu corpul alungit, acoperit cu o blană cenușie, aspră, care se hrănește cu șoareci și șerpi veninoși. (< fr. mangouste)

MANGÚSTĂ (‹ fr.; sp. mangosta < mangus, cuv. indian) s. f. Denumire generală pentru mai multe genuri de de mamifere carnivore din familia viveridelor din care cel mai cunoscut este genul Herpestes, având 13 specii răspândite din Europa (Spania) până în Asia (India, pen. Malaya); are c. 50-60 cm lungime fără coadă, cele asiatice fiind mai mari; blana cenușie-gălbuie, cafenie. În sudul Asiei au fost tolerate pe lângă casă pentru combaterea șoarecilor și șerpilor veninoși, dovedindu-se însă și un dușman al păsărilor domestice.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu