maquis dex | ce inseamna maquis | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna maquis? - Definitie Dictionar Online pentru maquis - maquis dex


MACHÍ s.n. 1. Teren acoperit cu o vegetație de tufișuri și de arbuști spinoși, adaptați, care se întâlnește în unele regiuni mediteraneene. 2. Formații de luptători pentru libertate, de partizani, în al doilea război mondial (mai ales din Franța, din Spania și din Italia). [Pl. invar. scris și maquis. / < fr. maquis, cf. cors. macchia].

MAQUÍS s. n. 1. Formație vegetală deasă, compusă din tufișuri și din arbuști veșnic verzi, caracteristică unor regiuni mediteraneene. 2. Mișcare a partizanilor francezi din timpul celui de-al doilea război mondial. [Scris și: machi.Pr.: machí]

MAQUÍS s.n. v. machi.

MAQUIS [MACHI] s. n. 1. vegetație de tufișuri și arbuști spinoși din unele regiuni mediteraneene. 2. formații de luptători pentru libertate, de partizani (din Franța, Spania și Italia). (< fr. maquis)

MAQUIS [maki] (cuv. fr.) s. n. 1. Fitocenoză de tufișuri și de arbuști veșnic verzi, cu înălțimi de 6-11 m, adaptați la clima uscată, caracteristică regiunilor mediteraneene. Plante caracteristice: roșcovul, mirtul, măslinul sălbatic etc. 2. P. ext. Denumire a mișcării partizanilor francezi care au luat parte la Rezistența antihitleristă (1941-1944).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu