narval dex | ce inseamna narval | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna narval? - Definitie Dictionar Online pentru narval - narval dex


NARVÁL, narvali, s. m. Mamifer cetaceu asemănător cu delfinul, lung de 5-6 m, care trăiește în mările înghețate din nord, masculul având doi dinți canini, dintre care unul cu lungimea de circa doi metri (Monodon monoceros). – Din fr. narval.

NARVÁL s.m. (Zool.) Mamifer cetaceu arctic, asemănător cu delfinul, lung de 4-5 m, al cărui mascul are la falca de sus un dinte imens. [< fr. narval].

NARVÁL s. m. mamifer cetaceu arctic, asemănător cu delfinul, având un dinte imens, răsucit ca un burghiu. (< fr. narval)

narvál m., pl. (fr. narval, cuv. de origine scandinavă [dan. sued. narhval, islandez nahvalr, cuv. compus în care silaba a doŭa înseamnă „cetaceŭ”]). Un cetaceŭ al căruĭ dinte canin stîng ajunge pînă la 3 metri de lungime.

NARVÁL (‹ fr.) s. m. Mamifer cetaceu marin, lung de c. 6 m, care trăiește în cârduri (Monodon monoceros). În jumătatea stângă a fălcii superioare, masculii au un canin de c. 3 m lungime, cu aspect de lance, pe care, în perioada de împerechere, îl folosesc în lupta pentru cucerirea femelelor. Trăiește în Oc. Arctic, hrănindu-se cu pești, crustacee, moluște. În Evul Mediu, lancea (fildeșul) de n. foarte căutată, era plătită cu greutatea sa în aur.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu