negro dex | ce inseamna negro | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna negro? - Definitie Dictionar Online pentru negro - negro dex


VOMITO NEGRO s.n. (Med.) Vomitare abundentă de sânge negru, întâlnită în unele forme grave de apendicită acută și în febra galbenă. [< sp., fr. vomito negro].

NEGRO SPIRITUAL [Pron.: négrău spirituél] s. n. cântec religios de inspirație creștină al negrilor din America. (< amer. negro-spiritual)

VÓMITO NÉGRO s. n. vomitare de sânge negru în unele forme grave de apendicită acută și în febra galbenă. (< fr. vomito negro)

RIO NEGRO 1. Râu în America de Sud (E Columbiei și NV Braziliei), afl. stg. al Amazonului în aval de Manaus; 2.253 km (din care 1.360 km pe terit. Braziliei). Izv. din E Columbiei (pe terit. căreia poartă numele Guainía), curge pe direcție V-E până la Cejal, iar de aici își schimbă direcția spre S, formând granița între Columbia și Venezuela (între orașele Cejal în N și Cucuí în S), iar în aval de Içana se îndreaptă spre SE. În cursul superior este unit cu fl. Orinoco prin canalul Casiquiare. Navigabil pe c. 1.000 km. Afl. pr.: Içana, Vaupés (Uaupés), Rio Branco. 2. Râu în SE Americii de Sud (S Braziliei și Uruguay), afl. stg. al fl. Uruguay; 800 km. Izv. din SE înălțimilor deluroase de la S de orașul Bagé (Brazilia) și traversează zona centrală a statului Uruguay pe direcție NE-SV. Pe cursul mijlociu, pe terit. statului Uruguay a fost construit barajul de la Paso de los Toros, în urma căruia s-a format lacul de acumulare. Rincôn del Bonete sau Gabriel Terra (10,4 mii km2), cel mai mare lac artificial din America de Sud. În aval de acesta au mai fost construite lacurile Baygorria și Palmar și hidrocentralele cu același nume. Navigabil pe 72 km în amonte de gura de vărsare. 3. Fluviu în N Patagoniei (Argentina), format prin confl. râurilor Neuquén și Limay; 640 km. Izv. din Anzi și curge printr-o depr. secetoasă din N Patagoniei, vărsându-se în Oc. Atlantic printr-un estuar. Hidrocentrale. Irigații. Navigabil pe unele porțiuni.

NEGRO v. Rio Negro.

NEGRO-AFRICÁN (‹ fr.) adj. 1. Referitor la populația neagră a Africii. 2. Referitor la limbile vorbite în Africa neagră.

NEGRO-SPIRITUALS (sau SPIRITUALS) [ní:grou spíriʃuəls] (‹ fr. spiritual sau spirituel și spiritual (cântec) „religios”). s. n. Cântec religios creștin afro-american. Apărut în sec. 18 prin fuziunea unor elemente din tradiția muzicală africană, cu elemente preluate din cântările occidentale. Creat colectiv sau individual, era transmis pe cale orală. La sfârșitul sec. 19, tradiția spiritual-ului savant se va substitui celei populare, rezultând o piesă corală pe mai multe voci, cu formă standard, responsorială. Din acest gen se va desprinde gospel-ul (1930), ca un tip de cântec religios modern, ce se întâlnește cu jaz-ul.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu