neogotic dex | ce inseamna neogotic | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna neogotic? - Definitie Dictionar Online pentru neogotic - neogotic dex


NEOGÓTIC, -Ă, neogotici, -ce, adj., s. n. (Stil în arhitectura și artă) care reevaluează goticul și prelucrează formal elementele lui decorative. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néo-gothique.

NEOGÓTIC, -Ă adj. Stil neogotic (și s.n.) = stil modern în arhitectura și în arta decorativă europeană din sec. XIX, care urmărea să reînvie stilul gotic. [< fr. néo-gothique].

NEOGÓTIC, -Ă adj. stil ~ (și s. n.) = stil modern în arhitectura și arta decorativă europeană, inspirat din stilul gotic. (< fr. néo-gothique)

NEOGÓTIC (‹ fr.) s. n. (Și adj.) Stil în arhitectură și în artele decorative europene, inițial în Marea Britanie (H. Walpole, J. Wyatt, A.W.N. Pugin, Th. Rickman), în Franța (E.E. Viollet-le-Duc) și în Italia (P. Selvatico, C. Boito), de la sfârșitul sec. 18 și din sec. 19, care constă în reevaluarea goticului și în prelucrarea formală a elementelor lui de decorație.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu