neoimpresionism dex | ce inseamna neoimpresionism | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna neoimpresionism? - Definitie Dictionar Online pentru neoimpresionism - neoimpresionism dex


NEOIMPRESIONÍSM s. n. Direcție modernistă în pictură care recurge la culorile complementare, aplicând procedeul contrastului simultan în vederea obținerii unei forme distincte. [Pr.: ne-o-im-pre-si-o-] – Din fr. néo-impressionnisme.

NEOIMPRESIONÍSM s.n. (Arte) Direcție modernistă în pictură introdusă de pictorii francezi și belgieni, care, alături de ideea observației naturii, țin seama și de rezultatele așa-numitei experimentări științifice. [< fr. néo-impressionnisme].

NEOIMPRESIONÍSM s. n. direcție modernistă în pictură care, recurgând la culorile complementare, aplică procedeul contrastului simultan în vederea obținerii unei forme distincte. (< fr. néo-impresionnisme)

NEOIMPRESIONÍSM (‹ fr. {i}) s. n. Curent artistic apărut în Franța la sfârșitul sec. 19 ca o reacție la postimpresionism și promovat de G. Seurat, P. Signac și de un grup de pictori care au aderat la principiile acestora. Neoimpresioniștii au aplicat sistematic legea contrastului simultan, pe baza studiului științific al culorii, practicând divizionismul (o pictură în tușe mici și juxtapuse de culori pure), dând o deosebită atenție structurii compoziționale a a imaginii și a construcției formelor în lumină, obținând forme statice și distinct geometrizante. V. și poantilism.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu