neolitic dex | ce inseamna neolitic | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna neolitic? - Definitie Dictionar Online pentru neolitic - neolitic dex


NEOLÍTIC, -Ă, neolitici, -ce, adj. 1. S. n. Perioadă din istoria omenirii care a urmat după mezolitic și a precedat epoca metalelor, caracterizată prin folosirea uneltelor de piatră lustruită și de bronz, prin apariția agriculturii primitive, a creșterii vitelor și a olăriei; epoca pietrei lustruite. 2. Adj. Care aparține neoliticului (1), care se referă la neolitic. [Pr.: ne-o-] – Din fr. néolithique.

NEOLÍTIC s.n. Ultima epocă a preistoriei, caracterizată prin folosirea uneltelor de piatră lustruită și de bronz, prin apariția agriculturii primitive, a creșterii vitelor și a olăriei. // adj. Care datează din această epocă. [< fr. néolithique, cf. gr. neos – nou, lithos – piatră].

NEOLÍTIC, -Ă adj., s. n. (din) perioada comunei primitive, între mezolitic și epoca metalelor, caracterizată prin folosirea uneltelor de piatră lustruită și de bronz, prin apariția agriculturii, a creșterii vitelor și a olăriei. (< fr. néolithique)

NEOLITIC, a treia perioadă a culturii preistorice situată între Mezolitic și Epoca metalelor, corespunzătoare intervalului 7000-2500 î. Hr. Se caracterizează prin unelte de silex, în special microlite șlefuite. Se dezvoltă olăritul, agricultura, domesticirea și creșterea animalelor. Pe terit. României, culturile reprezentative pentru N. timpuriu sunt Schela Cladovei (7000-5800 î. Hr.) și Stračevo-Criș (5800-5200 î. Hr.), pentru cel mijlociu este cultura Boian, iar pentru Eneolitic, culturile Cucuteni și Gumelnița.

* neolític, -ă adj. (vgr. lithos, peatră). Din epoca cea maĭ noŭă a etățiĭ de peatră.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu