nitrobenzen dex | ce inseamna nitrobenzen | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna nitrobenzen? - Definitie Dictionar Online pentru nitrobenzen - nitrobenzen dex


NITROBENZÉN s. m. Lichid uleios, gălbui, insolubil în apă, otrăvitor, cu miros de migdale amare, preparat prin nitrare din benzen și întrebuințat mai ales la fabricarea anilinei și a unor produse intermediare pentru industria coloranților. – Din fr. nitrobenzène.

NITROBENZÉN s.n. Lichid toxic cu miros de migdale amare, care se obține din benzen sub acțiunea acidului azotic. [< fr. nitrobenzène].

NITROBENZÉN s. m. lichid uleios, toxic, cu miros de migdale amare, din nitrarea benzenului, folosit în industrie. (< fr. nitrobenzène)

NITROBENZÉN (‹ fr., engl.) s. m. Mononitroderivat al benzenului obținut prin nitrare directă. Lichid uleios, gălbui, cu miros de migdale amare; p. f. 210ºC. Se întrebuințează la fabricarea anilinei, ca intermediar în industria coloranților și ca substanță parfumată sub numele de esență de Mirban.

* nitro-benzínă f., pl. e. Un derivat nitrat al benzineĭ întrebuințat la făcut anilina și unele explozive p. minele în care explodează gazurile. – Se scrie și nitrob-.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu