oposum dex | ce inseamna oposum | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna oposum? - Definitie Dictionar Online pentru oposum - oposum dex


OPÓSUM, oposumi, s. m. Gen de mamifere marsupiale care trăiește în America de Nord, de mărimea unei pisici, a cărui blană cenușie este foarte căutată (Didelphys); animal care face parte din acest gen. ♦ Blana prelucrată a acestui animal. – Din fr. opossum, germ. Opossum.

OPÓSUM s.m. Mamifer din America din ordinul marsupialelor, cu o blană cenușie foarte prețuită. ♦ Blana acestui animal. [< fr. opossum, germ. Opossum].

OPÓSUM s. m. mamifer marsupial din America de Nord, cu o blană cenușie: sarigă. (< fr. opossum, germ. Opossum)

*oposúm m. (engl. oppossum, din algonkinu [America de Nord] oposon). Numele sarigiĭ (didelphys virginiana) în America de nord.

OPÓSUM (‹ fr., germ.; cuv. din limba unor triburi de indieni din America) s. m. Mamifer marsupial arboricol, de c. 40-50 cm, cu cap alungit, cu coadă lungă, lipsită de păr și blană cenușie, foarte apreciată (Didelphis marsupialis). Trăiește în America de Nord și America de Sud, unde se numește sariga. Un marsupial asemănător ca aspect și mod de trai, făcând parte din familia Phalangeride trăiește în Australia; a fost numit, prin analogie, tot opusum, dar mai ffecvent se folosește numele de posum.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu