ozocherită dex | ce inseamna ozocherită | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna ozocherită? - Definitie Dictionar Online pentru ozocherită - ozocherită dex


OZOCHERÍTĂ, ozocherite, s. f. Ceară minerală alcătuită din hidrocarburi parafinice, de culoare galbenă, galbenă-brună, verzuie sau negricioasă, cu miros aromatic și ușor fuzibilă, folosită la fabricarea lumânărilor, a cerurilor etc.; ceară de pământ. – Din fr. ozokérite.

OZOCHERÍTĂ s.f. Ceară minerală formată din hidrocarburi parafinice și folosită la fabricarea cerii, a lumânărilor etc. [< fr. ozokérite, cf. gr. ozein – a mirosi, keros – ceară].

OZOCHERÍTĂ s. f. ceară minerală din hidrocarburi parafinice și rășini, la fabricarea lumânărilor, a cerii etc. (< fr. ozokérite)

*ozocerítă și ozocherítă f., pl. e (vgr. ozé, miros, și keros, ceară). Min. O idrocarbură [!] fosforescentă (numită și parafină naturală, ceară de pămînt saŭ ceară fósilă), care provine din destilarea naturală a petroluluĭ și se găsește la Cîmpina (Prahova), pe calea Slăniculuĭ (Bacăŭ), la Cricăŭ (Transilvania), în Galiția, în Caucazia ș. a. Se topește la 60° și se întrebuințează la facerea lumînărilor de parafină. V. cerezină.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu