palestinian dex | ce inseamna palestinian | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna palestinian? - Definitie Dictionar Online pentru palestinian - palestinian dex


PALESTINIÁN, -Ă, palestinieni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Palestinei sau este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Palestinei sau palestinienilor (1), privitor la Palestina sau la palestinieni, originar din Palestina. [Pr.: -ni-an] – Palestina (n. pr.) + suf. -ean. Cf. fr. palestinien.

PALESTINIÁN, -Ă (‹ n. pr. Palestina) s. m. și f., adj. 1. (La m. pl.) Populație arabă care trăiește pe terit. P. sau este originară de acolo. De religie: musulmani șiiți, iar 10% creștini. Vorbesc în dialectul limbii arabe siro-palestiniene. După 1948, p. se regăsesc regrupați în Gaza și Cisiordania. Mai trăiesc în: Iordania, Israel, Irak, Qatar, Kuweit, Liban, Siria și în alte țări. Potrivit datelor din 1990, numărul palestinienilor se ridică la peste 5 mil. de oameni; (la sg.) persoană care face parte din populația de bază a Palestinei sau care este originară de acolo. 2. Adj. Care aparține Palestinei sau palestinienilor, privitor la Palestina sau la palestinieni.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu