palinologie dex | ce inseamna palinologie | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna palinologie? - Definitie Dictionar Online pentru palinologie - palinologie dex


PALINOLOGÍE s. f. Ramură a botanicii care studiază polenul și sporii. – Din fr. palynologie.

PALINOLOGÍE s.f. Disciplină biologică având ca obiect studiul polenului și al sporilor. [Gen. -iei. / < fr. palynologie, cf. gr. palyno – a risipi, logos – știință].

PALINOLOGÍE s. f. 1. ramură a botanicii care se ocupă cu studiul polenului și al sporilor. 2. știință care se ocupă cu reconstituirea mediului fizic unde au evoluat omul și societatea umană de la primele începuturi. (< fr. palynologie)

PALINOLOGÍE (‹ fr. {i}; {s} gr. palynein „a risipi” + logos „studiu”) s. f. Disciplină care se ocupă de studiul formei și structurii grăuncioarelor de polen și al sporilor plantelor și al modului lor de dispersie. Analizele sporo-polenice efectuate în mlaștini de turbă și în alte depozite sedimentare permit reconstituirea destul de exactă a covorului vegetal din vremea formării acelor depozite și, implicit, a condițiilor de mediu existente atunci. Prin analize efectuate la diferite adâncimi se evidențiază evoluția în timp a vegetației; cu ajutorul acestei metode s-a conturat o imagine detaliată a oscilațiilor climatice ce au avut loc în Europa în Cuaternar (și îndeosebi în Postglaciar). P. este folosită și pentru datarea unor sedimente, situri arheologice etc. În România cercetările de p. au fost inițiate de Emil Pop.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu