palisandru dex | ce inseamna palisandru | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna palisandru? - Definitie Dictionar Online pentru palisandru - palisandru dex


PALISÁNDRU, palisandri, s. m. Arbore exotic cu lemn tare și dens, de culoare neagră-violetă și cu miros plăcut, din care se fac mobile fine (Jacaranda obtusifolia); p. restr. lemnul acestui arbore. – Din fr. palissandre.

PALISÁNDRU, palisandri, s.n. Arbore exotic cu lemnul tare și cu miros plăcut, din care se fac mobile.

PALISÁNDRU s.m. Arbore exotic cu flori mari, albastre sau roșii, al cărui lemn mirositor, foarte tare, de culoare neagră-violetă, se întrebuințează în tâmplăria fină. [< fr. palissandre, cf. it. palissandro].

PALISÁNDRU s. m. arbore exotic cu flori mari, albastre sau roșii, al cărui lemn mirositor, foarte tare, negru-violet, e folosit în tâmplăria fină. (< fr. palissandre)

*palisándru m. (cuv. luat din Guyana de unde ol. palissander și fr. palissandre). Un frumos arbore american care are un lemn prețios violet nuanțat cu galben și negru (jacaranda obtusifolia).

PALISÁNDRU (‹ fr.; cuv. dintr-un idiom din Guyana) s. m. Lemn al arborilor din genul Jacaranda, înalți de 10-15 m. Unele specii ale genului se întâlnesc în America de Sud, altele în India și Madagascar. Este un lemn dur, greu și compact, roz-violaceu sau brun, cu miros plăcut, folosit la fabricarea mobilei fine și a unor instrumente muzicale.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu