palustru dex | ce inseamna palustru | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna palustru? - Definitie Dictionar Online pentru palustru - palustru dex


PALÚSTRU, -Ă, paluștri, -stre, adj. De baltă, din regiunea sau de pe malurile bălților. ◊ Friguri palustre = paludism. Locuințe palustre = locuințe lacustre. – Din fr. palustre.

PALÚSTRU, -Ă adj. De (la) baltă, din regiunea bălților. ♦ Friguri palustre = malarie. [Cf. fr. palustre, lat. paluster].

PALÚSTRU, -Ă adj. de baltă. ♦ friguri ĕ = malarie. (< fr. palustre, lat. palustris)

*palústru, -ă adj. (lat. paluster și palustris, d. palus, -údis, baltă, mlaștină. V. pădure). De baltă, de mlaștină: frigurĭ, plante palustre. Băltos: teren palustru. V. lacustru.

PALÚSTRU, -Ă (‹ fr., lat.) adj. De baltă, din regiunea bălților. ◊ Friguri palustre = malarie, paludism. ◊ Locuință p. v. lacustru.Vegetație p. = vegetație care se dezvoltă pe terenuri acoperite cu un strat de apă puțin adânc sau pe soluri foarte umede, de obicei în jurul lacurilor și bălților sau pe malul apelor cu curgere lentă. Rădăcinile, rizomii și partea inferioară a tulpinii se află de multe ori sub apă, dar cea mai mare parte a tulpinii, frunzele și organele florifere se înaltă deasupra apei. Printre cele mai reprezentative specii se numără: stuful, papura, unele specii de rogoz și pipirig, buzduganul de baltă.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu