rafinărie dex | ce inseamna rafinărie | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna rafinărie? - Definitie Dictionar Online pentru rafinărie - rafinărie dex


RAFINĂRÍE, rafinării, s. f. Instalație sau întreprindere în care se face rafinarea unor produse; (p. spec.) unitate industrială în care se prelucrează țițeiul. – Din fr. raffinerie, germ. Raffinerie.

RAFINĂRIE s.f. Instalație, întreprindere pentru rafinarea anumitor produse (petrol, zahăr etc.). [Gen. -iei. / cf. fr. raffinerie].

RAFINĂRÍE s. f. instalație, fabrică pentru rafinarea anumitor produse. (< fr. raffinerie, germ. Raffinerie)

RAFINĂRÍE (‹) fr. Instalație sau fabrică în care se face rafinarea petrolului. ◊ R. de petrol = unitate industrială în care se prelucrează țițeiul. Denumire impropriei, deoarece procesul de rafinare reprezintă numai unul dintre procesele tehnologice efectuate într-o r. de p. Prima r. de p. din România a fost aceea a lui Theodor Mehedințeanu de la Râfov, lângă Ploiești, care a intrat în funcțiune în 1857.

*rafineríe și -ăríe f. (fr. raffinerie. Cp. cu loterie). Locu unde se rafinează zahăru, petrolu și alte mărfurĭ. Fig. Fineță [!], delicateță [!]; rafinerie [!] de gust, de lux. Rafinerie de cruzime, cruzime plină de răutate, cruzime scornitoare de chinurĭ.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu