salep dex | ce inseamna salep | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna salep? - Definitie Dictionar Online pentru salep - salep dex


SALÉP, salepuri, s. n. 1. Nume dat tuberculilor uscați ai unor specii de orhidee; p. ext. praf de amidon extras din acești tuberculi și care, fiert în lapte sau în apă, se folosește ca întăritor pentru copii sau convalescenți. 2. Băutură preparată de orientali din salep (1), miere și apă. [Var.: (reg.) salíp s. n.] – Din tc. salep.

salép s. m.1. Poroinic. – 2. Băutură de salep. – Mr. sălepe. Tc. saleb (Șeineanu, II, 310; Ronzevalle 99), cf. ngr. σαλέπι, sb., rus., fr., sp. salep.Der. salepgiu (var. salepciu, salipgiu), s. m. (persoană care fabrica și vindea salep).

salép n., pl. urĭ (turc. salep, d. ar. sa'leb, sahleb). Un fel de feculă alimentară scoasă din tuberculele unor orhidee, ca poroinicu, untișoru ș.a. Băutură preparată din această feculă amestecată în fertură de carne saŭ în lapte (foarte nutritivă și bună p. covalescențĭ) saŭ numaĭ cu mĭere și apă, ca un fel de limonadă. V. șerbet.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu