salicilic dex | ce inseamna salicilic | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna salicilic? - Definitie Dictionar Online pentru salicilic - salicilic dex


SALICÍLIC adj. (În sintagma) Acid salicilic = preparat chimic pe bază de fenol, în formă de cristale albe, întrebuințat în medicină, în industria coloranților și a conservelor alimentare. – Din fr. salicylique.

SALICÍLIC adj.m. Acid salicilic = compus organic folosit în industria coloranților și a conservelor alimentare, precum și în medicină ca antiseptic. [< fr. salicylique].

SALICÍLIC adj. acid ~ = acid organic din fenol, folosit în industria coloranților, a conservelor alimentare și în medicină ca antiseptic. (< fr. salicylique)

* salicilíc, -ă adj. (d. lat. salix, sálicis, salcie și vgr. shyle, materie, substanță). Chim. Acid salicilic (C14H6O6), un acid care a fost obținut de Piria la 1838 și care e destul de răspîndit în natură. Se află în stare liberă în crețușcă. E un praf alb gălbuĭ. Sărurile luĭ, maĭ ales salicilatu de sodă, îs foarte întrebuințate în med. contra reŭmatizmului, frigurilor și ca antiseptic. Se poate produce încălzind salicina cu potasă.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu