saurian dex | ce inseamna saurian | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna saurian? - Definitie Dictionar Online pentru saurian - saurian dex


SAURIÁN, saurieni, s. m. (La pl.) Ordin de reptile cu pielea acoperită de solzi cornoși și cu coada de obicei lungă, care cuprinde șopârlele și cameleonii; (și la sg.) reptilă care face parte din acest ordin. [Pr.: sa-u-ri-an] – Din fr. saurien.

SAURIÉNI (‹ fr.; {s} gr. saura „șopârlă”) s. m. pl. Ordin (sau, în alte clasificări, subordin din ordinul Squamata) de reptile cu pielea acoperită de solzi cornoși, uneori papile, tuberculi sau spini, cu o singură arcadă a capului și coada de obicei lungă (Sauria). La unele specii, membrele sunt rudimentare sau lipsesc. Frecvent prezintă fenomenul de autotomie. Există numeroase familii de s., dintre care se remarcă șopârlele (cu forme evoluate, dar și familii primitive ca gekonidele și agamidele), iguanele, cameleonii și familia „șarpelui orb”. Trăiesc pe toate continentele și se hrănesc mai ales cu nevertebrate. Sin. Lacertilieni.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu