zburat dex | ce inseamna zburat | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna zburat? - Definitie Dictionar Online pentru zburat - zburat dex


ZBURÁT, -Ă, zburați, -te, adj. 1. Împrăștiat, risipit, spulberat (de vânt). 2. Fig. (Rar; despre timp) Care s-a dus, a trecut. 3. (Pop.; în sintagma) Brânză zburată = brânză făcută din lapte fiert, la care se adaugă zer, cheag sau cuib de lapte acru. V. zbura.

ZBURÁT, ZBURÁTĂ, zburați, zburáte, adj. ~ 3. Brânză zburată = ~ (din it. (cacio) sburrato < burro = unt – cf. alt împrum. din it.: cașcaval; sau din zbura (fără explicație semantică); sau în relație cu boare sau abur)

sburát (zburátă), adj. – Se spune despre o varietate de brînză sau de jintiță făcută din lapte degresat. It. (cacio) sburrato, de la burro „unt”. Traseul împrumutului este greu de determinat; dar nu este singurul ex. de cuvînt pastoral împrumutat din it., cf. cașcaval. După Tiktin și Candrea, de la a sbura a cărui der. ar cere o explicație semantică; după Spitzer, Dacor., III, 655, legat de boare sau abur.

ZBURÁT, -Ă, zburați, -te, adj. (Pop., în expr.) Brânză zburată = brânză făcută din lapte dulce fiert, la care se adaugă zer, cheag sau cuib de lapte acru. – V. zbura.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu