campos dex | ce inseamna campos | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna campos? - Definitie Dictionar Online pentru campos - campos dex


CÁMPOS s. n. pl. Nume dat savanei din platourile braziliene. [Pr.: cámpuș] – Cuv. port.

CÁMPOS s.n.pl. Câmpii, ținuturi întinse din Brazilia, acoperite cu ierburi și, în parte, cu păduri. [< port. campos].

CÁMPOS [CAMPUȘ] s. n. pl. ținuturi întinse în podișul Braziliei, cu ierburi și, în parte, cu arbori și arbuști. (< port. campos)

CAMPOS (cuv. port) [cəmpuș] subst. Denumire braziliană a ținuturilor întinse de cîmpie, cu vegetație ierboasă de tip tropical (savană) printre care apar arbori și arbuști rari cu frunze căzătoare în perioada secetoasă.

CAMPOS [cəmpuș], oraș în SE Braziliei (Rio de Janeiro), port pe Paraiba; 367,2 mii loc. (1989, cu suburbiile). Nod de comunicații. Piață pentru cafea, trestie de zahăr și tutun. Ind. zahărului, a cimentului, a conservelor, a aluminiului și a bumbacului. Fundat în 1676.

SÃO JOSÉ DOS CAMPOS, oraș în SE Braziliei (São Paulo), situat la poalele SV ale Sierrei da Mantiqueira și cele V ale Serrei do Mar, pe râul Paraibo do Sul, la 643 m alt., la 80 km NNE de São Paulo; 562,2 mii loc. (2003). Aeroport. Constr. de motoare Diesel. Ind. ceramicii, cauciucului, hârtiei (cartoane), cosmeticii (săpunuri), textilă (mătase artificială) și alim. (vin). Centru agricol; centru de studii aerospațiale și de construcții aeronautice. Oraș din 1767. Cunoscut succesiv cu numele Vila Nova de São José, Vila de São José do sul și de São José do Paraiba.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu