cantaridă dex | ce inseamna cantaridă | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna cantaridă? - Definitie Dictionar Online pentru cantaridă - cantaridă dex


CANTARÍDĂ, cantaride, s. f. Insectă din ordinul coleopterelor, verde-aurie, cu miros caracteristic, care atacă frasinul și liliacul și care este folosită în industria farmaceutică: gândacul-frasinului, gândac-de-frasin, cățel-de-frasin, cățelul-frasinului (Lytta vesicatoria). – Din fr. cantharide, lat. cantharis, -idis.

CANTARÍDĂ s.f. Gândac coleopter verde-auriu cu miros caracteristic, care cauzează desfrunzirea frasinilor și care, uscat și pisat, este folosit la prepararea unor medicamente. [< fr. cantharide, cf. lat. cantharis].

CANTARÍDĂ s. f. coleopter verde-auriu cu miros caracteristic, care cauzează desfrunzirea frasinilor. (< fr. cantharide)

CANTARÍDĂ, cantaride, s. f. Gândac verde-auriu, cu miros caracteristic, care cauzează desfrunzirea frasinilor; are întrebuințări în medicină (Lytta vesicatoria).Fr. cantharide (lat. lit. cantharis, -idis).

*cantarídă f., pl. e (vgr. kántharis, -ídos, d. kántharos, cărăbuș). Un gîndăcel verde auriŭ care abundă în regiunile mediteranee și care trăĭește și pin [!] România pe frunzele frasinuluĭ (lýtha vesicatória saŭ cántharis). Uscat și pulverizat, se întrebuințează la facerea vezicătorilor și ca afrodiziac.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu