capișon dex | ce inseamna capișon | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna capișon? - Definitie Dictionar Online pentru capișon - capișon dex


CAPIȘÓN, capișoane, s. n. Un fel de glugă cu unul sau două colțuri, care atârnă pe spate și care se poate ridica pentru a proteja capul de intemperii. – Din fr. capuchon.

CAPIȘÓN s.n. 1. Un fel de glugă (de lână tricotată sau confecționată din stofă groasă) având unul sau două colțuri. 2. (Constr.) Apărătoare la coșul de fum. [Var. capșon, capușon s.n. / < fr. capuchon].

capișón (capișoáne), s. n. – Glugă. – Mr. capișonă. Fr. capuchon.

CAPIȘÓN s. n. 1. bonetă de lână, din stofă groasă, cu unul sau două colțuri. 2. (constr.) apărătoare la coșul de fum. 3. harnașament de protecție a capului și gâtului contra insolației la caii de curse. (< fr. capuchon)

capișon, capișoane s. n. (glum.) prezervativ.

CAPIȘÓN, capișoane, s. n. Un fel de bonetă cu unul sau două colțuri, purtată de femei și copii. – Fr. capuchon.

*capișón n., pl. oane (rus. kapišón, d. fr. capuchon, d. it. capúccio, glugă, rudă cu capot, cabană, șapcă, scap, escapadă). Rar. Glugă, gugĭ. V. bașlic.

glúgă și gúgă f., pl. ĭ (bg. gugla, glugă, kukla, păpușă, d. ngr. kúkla, păpușă, lat. cuculla, glugă; ung. rut. gluga, germ. gugel. V. cuculion, cucă, gugĭ. Bern. 1, 640). Învălitoare [!] de postav care se pune peste pălărie orĭ peste căcĭulă cînd ploŭă saŭ ninge, numită și gugĭ saŭ capișon. Piramidă de cocenĭ (strujenĭ), de nuĭele ș. a., numită în Munt. și ciucă și cuclă (Răsadu, 1, 62).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu