imponderabilitate dex | ce inseamna imponderabilitate | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna imponderabilitate? - Definitie Dictionar Online pentru imponderabilitate - imponderabilitate dex


IMPONDERABILITÁTE s. f. Caracterul sau starea unui corp a cărui greutate se reduce datorită ieșirii sale din câmpul gravitației terestre sau se anulează datorită intervenției unei forțe de sens contrar. – Din fr. impondérabilité.

IMPONDERABILITÁTE s.f. Stare în care corpurile își pierd greutatea, asupra lor nemaiacționând forțele gravitaționale. [Cf. fr. impondérabilité].

IMPONDERABILITÁTE s. f. stare în care corpurile își pierd greutatea. (< fr. impondérabilité)

IMPONDERABILITÁTE (‹ fr.) s. f. (FIZ.) Stare a unui corp material ce se mișcă în câmp gravitațional, în care forțele de greutate ce acționează asupra lui sau mișcarea pe care o face nu provoacă presiuni reciproce între particulele lui. În câmpul gravitațional terestru organismul uman percepe presiunile reciproce dintre particulele sale ca stare de i. În construcția aparatelor și agregatelor pentru navele cosmice se ține seama de i., pentru că organismul uman suferă o serie de schimbări ale funcțiilor vitale (metabolism, circulația sângelui etc.).

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu