incompatibilitate dex | ce inseamna incompatibilitate | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna incompatibilitate? - Definitie Dictionar Online pentru incompatibilitate - incompatibilitate dex


INCOMPATIBILITÁTE s. f. 1. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire, necompatibilitate. 2. Interzicere (prevăzută de lege) de a cumula două funcții, două atribuții care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (Med.) Termen folosit de obicei în legătură cu transfuziile de sânge pentru a arăta o nepotrivire de grup sangvin. 4. (Mat.) Caracteristică a unui sistem de ecuații sau inecuații de a fi incompatibil. – Din fr. incompatibilité.

INCOMPATIBILITÁTE s.f. Faptul de a fi incompatibil; nepotrivire. ♦ Nepotrivire de grup sanguin între doi indivizi. ♦ (Jur.) Interdicție legală ca cineva să poată ocupa simultan două funcții, două atribuții care prin caracterul lor sunt contradictorii. ♦ (Mat.) Însușire a unui sistem de ecuații de a nu admite soluții comune pentru toate ecuațiile din sistem. [Cf. fr. incompatibilité, germ. Inkompatibilität, engl. incompatibility].

INCOMPATIBILITÁTE s. f. 1. faptul de a fi incompatibil. ◊ nepotrivire de grupă sangvină între doi indivizi; respingere reciprocă între doi gameți, între două țesături sau organe. 2. (jur.) interdicție legală ca cineva să poată ocupa simultan două funcții, două atribuții care, prin caracterul lor, sunt contradictorii. 3. (mat.) însușire a unui sistem de (in)ecuații de a fi incompatibil; proprietate a unui sistem de axiome care conține afirmații ce nu concordă cu altele. (< fr. incompatibilité)

*incompatibilitáte (d. incompatibil). Caracteru de a fi incompatibil: între funcțiunea de prefect și cea de deputat e incompatibilitate.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu