levelleri dex | ce inseamna levelleri | dictionar online cuvant.net

Dictionar Explicativ Roman / Englez

Dictionar Explicativ Român

Diacritice:    â    ă    î    ş    ţ

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

English Dictionary

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Folosesti des dictionarul explicativ al limbii romane? Adauga "motorul" de cautare browserului tau si poti cauta mai rapid direct din browser! Dictionar Online


Food Recipes

Ce inseamna levelleri? - Definitie Dictionar Online pentru levelleri - levelleri dex


LÉVELLERI s.m.pl. Membri ai unei grupări democratice care au jucat un important rol politic în timpul revoluției engleze din 1648-1650. [Pron. levleri. / cf. engl. leveller].

LEVELLERI LÉVLERI/ s. m. pl. membri ai unei grupări democratice mic-burgheze care a jucat un important rol politic în timpul revoluției engleze din 1648-1650. (< engl. leveller)

LÉVELLERI [levléri] (‹ engl.) s. m. pl. Membrii unei grupări democratice republicane, apărută în anii 1645-1647, care a avut un important rol politic în timpul Revoluției din Anglia. În programul lor prezentat în Parlament (1646), cereau reforme sociale și economice, sufragiu universal și măsuri de limitare a prerogativelor regale. În 1649, din ordinul lui Cromwell, principalii lor lideri politici (John Liburne, William Walwyn, John Willdman) au fost arestați, iar mișcarea a fost scoasă în afara legii.

Servicii IT Constanta - Web design Constanta
Piese Auto si Service Constanta - Tracom
oil and acryl paintings by Costin Craioveanu